Mutfak: TürkSüre: 40-60 dk
MALZEMELER
1 kg. bulgur
2 su bardağı un
1 su bardağı irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı biber salçası
1 baş sarımsak
3 adet domates
YAPILIŞ TARİFİ
Bulgur ile irmik ıslatılıp,yoğurulur.
İçine yumurtalar kırılır, en son da un ilave edilerek iyice yoğurulur.
Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
Ortasına parmak ile bastırılır.
Kaynamış suya bir tutam tuz, bir tutam limon tuzu atılır ve köfteler ilave
edilir.
İyice kaynadıktan sonra suyu süzülür. Dövülmüş sarımsak ile rendelenmiş
domatesler,yağ ve salça ile kavrulur.
Kavrulan bu sos,köftelerin üzerine gezdirilir.
Kıyılmış maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...