Sarımsaklı Köfte

Mutfak: Türk

Süre: 40-60 dk

MALZEMELER
1 kg. bulgur
2 su bardağı  un
1 su bardağı  irmik
2 yumurta
1 yemek kaşığı  biber salçası
1 baş  sarımsak
3 adet domates


YAPILIŞ  TARİFİ

Bulgur ile irmik ıslatılıp,yoğurulur.
İçine yumurtalar kırılır, en son da un ilave edilerek iyice yoğurulur.
Fındık büyüklüğünde parçalar koparılıp, yuvarlanır.
Ortasına parmak ile bastırılır.
Kaynamış  suya  bir  tutam  tuz,  bir  tutam  limon  tuzu  atılır  ve  köfteler  ilave
edilir.
İyice  kaynadıktan  sonra  suyu  süzülür.  Dövülmüş  sarımsak  ile  rendelenmiş
domatesler,yağ  ve salça ile kavrulur.
Kavrulan bu sos,köftelerin üzerine gezdirilir.
Kıyılmış  maydanozla süslenerek servis yapılır.
Afiyet olsun...