İşkembe Dolması

Mutfak: Türk

Süre: 60 dk-Fazla

MALZEMELER

2 adet işkembe
250 gr. kıyma
Yarım kilo pirinç
Yarım kilo soğan
1 yemek kaşığı  biber salçası
1 tatlı  kaşığı  tuz


YAPILIŞ  TARİFİ

Soğanlar küçük küçük doğranır.
Pirinç,kıyma ve diğer malzemeler eklenerek karıştırılır.
İşkembeler, peçeteden biraz daha küçük karelere şeklinde kesilir.
Her birinin içine hazırlanan harçtan 1 yemek kaşığı  kadar konulur.
Bohça şekline getirilip,yorgan iğnesi ve ipliği ile dikilir.
Bütün işkembeler doldurulduktan sonra tencereye yerleştirilir.
3  su  bardağı  su  ve  tuz  ilave  edilip,  40-60  dakika  pişirilir,  üzerine  bolca
kimyon dökülerek yenir.
Afiyet olsun...