Çok ince açılmış güllaç yufkası
3 kilo süt
750 gr toz şeker
250 gr rendelenmiş ceviz içi
250 gr hindistan cevizi
500 gr pudra şekeri
100 gr çekilmiş antep fıstık içi
Süsleme için
kiraz ve arzuya göre gül suyu
Tarif
Süt iyice kaynatılır ve şeker koyularak iyice karıştırılır.
Süt el yakar yakmaz hale gelince güllaç yufkaları genişliğinde bir tepside serme işlemine başlanır.
Yufkalar tepsiye tek teke serilerek araları bol sütle beslenir.
3-4 yaprak yufka attıktan sonra hindistan cevizi, pudra şekeri, hindistan cevizi, çekilmiş fıstık içi, file fındıkla üzerine bolca serpilir.
Üzerine tekrar bol süt yedirilen 3-4 yufka serilir.
Süsleme yapılarak servise hazırlanır.