Nohutlu Pilav

Nohutlu PilavMalzemeler

1/2 su bardagi haslanmis nohut
2 su bardagi pirinc
Kaynar su
Sivi yag
1 yemek kasigi tereyagi
Tuz

Tarif



Pirincleri derin bir kabin icine alin ve uzerini gececek kadar kaynar su ve 3-4 yemek kasigi tuz atin.
Bu sekilde 1 saat bekletin pirincleri.
Sonra bol suda yikayin ve suzun.
Pilav tenceresine biraz sivi yag ve 1 yemek kasigida tereyagi koyup, eritin.
Pirincleri bir iki sefer cevirip, yagla ters yuz edin.
Haslanmis nohutlari ilave edin.
Uzerine 3 su bardagi kaynar su ekleyip, tuzunu ayarlayin.
Kisik ateste suyunu cekene kadar pisirin.
Pilav pistikten sonra uzerine bez ortup, kapagini kapatin ve 15 dakika dinlendirdikten sonra servis yapin.
AFIYET OLSUN