Peynir Kremalı Zeytinli Ekmek

Mutfak: Türk

Süre: 60dk-Fazla

MALZEMELER
325 gr un
Yarım küp yaş  maya
Yarım tatlı  kaşığı  toz şeker
75 ml zeytinyağı
1 tatlı  kaşığı  tuz
75 gr çekirdekleri ayıklanmş  zeytin
Krema icin: 200 gr labne peyniri
3 çorba kaşığı  sütk reması
Yarım tatlı  kaşığı  nane


YAPILIŞ  TARİFİ

Unu derin bir kaba alıp ortasına bir çukur açın.
Maya, 100 ml ılık su ve şekeri küçük bir kasede karştırın.
Ardından çukurun içine dökün.
Üzerine un serpin.
Kabın üzerine bir bez örterek 15 dakika ılık bir ortamda bekletin.
Bekleme  süresinin  ardından  kaba  yağ  ve  tuz  ekleyip  karışımı  pütürsüz  bir
hamur halini alıncaya kadar yoğurun.
Tekrar üzerini örterek 40 dakika dinlendirin.
Fırını  200 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın.
50 gr zeytin ikıyın.
1 tatlı  kaşığını  una bulayıp hamura ekleyin.
Hamuru yağlanmş  dikdörtgen bir fırın kabının içine yerleştirin.
Kalan zeytinleri üzerine bastırarak hamura gömün.
Fırına verip 30 dakika kadar pişirin.
Krema için peynir ve süt kreması  karştırın.
Tuz,nane ve fesleğenle tatlandırın.
Zeytinli ekmeği peynirli krema eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun...