Kabak Oturtma

Tombul KabakMalzemeler

Tombul kabak
Patlıcan
Patates
Yeşil biber (yada evde hangi biber var ise)
Tavuk-yada kıyma-yada kuşbası et
Soğan
Sarımsak-kekik-kimyon-karabiber-tuz(arzuya göre)
Zeytinyag
Biber-domates salcası


Tarif

Önceklikle tombul kabakları oyalım çok ince olmasın
içine karabiber ve tuz karışımından sürelim-
Kabakların içlerini ince ince dograyalım-
evde ne versa patlıcan-patates biber bunlarıda küp küp dograyalım-
Bir kapta soganları biraz zeytinyag ile soteliyelim-
içine cok az seker atalım-
tavukları atalım biraz kavurduktan sonra diger sebzeleri atıp kavuralım-
Cok az su koyabilirsiniz iyice kavurmak gerekiyor-
Daha sonra içine domates-ve biber salcası katalım-
baharatını da atıp kabakların içlerine dolduralım-
Tencerede tuz-biraz yag ve salcalısu hazırlayalım kabakları harç ile iyice doldurup içine oturtalım agzını kapatıp pişirelim-(COK SU OLMAMALI KISIK ATESTE YAVAŞ PİŞMELİ-SOSU KARAMELİZE KIVAMI GİBİ KALMALI)
AFİYET OLSUN