Vişneli Ayva Tatlısı

Vişneli Ayva Tatlısı
Malzemeler

3 adet orta büyüklükte ayva
1 su bardağı çekirdeksiz dondurulmuş vişne
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı patates nişastası
2 adet karanfil


Tarif

Ayvaları soyup ikiye bölün.
Çekirdek yuvalarını temizleyip tencereye yerleştirin.
Üzerlerine yarım su bardağı toz şeker gezdirin.
Karanfilleri ilave edin.
1 su bardağı sıcak su ilave edip yumuşayıncaya kadar 5 dakika pişirin.
Ayvaları içinden alıp servis tabağına yerleştirin.
Kalan suya vişneleri atın.
Vanilya ve patates nişastasını karıştırıp koyulaşıncaya kadar pişirin.
Ayvaların ortalarına doldurun.
Soğuyunca servise sunun.